Επισκευή στεγνωτηρίου

Έλεγχος καλής λειτουργίας στεγνωτηρίου

Οι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν επισκευή στεγνωτηρίου. Ο έλεγχος καλής λειτουργίας στεγνωτηρίου από την εταιρεία μας περιλαμβάνει τα παρακάτω σημεία ελέγχου:

 • Έλεγχος σωστής τροφοδοσίας ρεύματος
 • Έλεγχος διαρροή ρεύματος
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας ηλεκτρονικών πλακετών
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας αισθητήρων
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας διακοπτών
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας ανεμιστήρων
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας αντιστάσεων αέρος
 • Έλεγχος ιμάντα
 • Έλεγχος καλής περιστροφής τυμπάνου
 • Έλεγχος ρουλεμάν τυμπάνου
 • Έλεγχος μπλόκου πόρτας
 • Έλεγχος μεντεσέδων πόρτας
 • Έλεγχος κλείστρου πόρτας
 • Έλεγχος ανεμιστήρων
 • Έλεγχος μοτέρ
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας κινητήρα
 • Έλεγχος και καθαρισμός φίλτρων

Επισκευή στεγνωτηρίου

Το στεγνωτήριο είναι μια ηλεκτρική συσκευή απαραίτητη πλέον στο σπίτι μας. Μια βλάβη στο στεγνωτήριο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητά μας και θα κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Όπως κάθε οικιακή συσκευή που επιλέγουμε να έχουμε στο σπίτι μας, έτσι και το στεγνωτήριο είναι δεμένο με την καθημερινότητά μας. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τόσο τη διάγνωση όσο και την επισκευή του στεγνωτηρίου σας. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε εν ζωή το στεγνωτήριό σας με το μικρότερο κόστος. Επισκευή στεγνωτηρίου σε πολύ λογικές τιμές.

Επισκευή στεγνωτηρίου
Επισκευή στεγνωτηρίου

Πώς να διατηρήσετε το στεγνωτήριό σας σε καλή κατάσταση

Ξεκινάμε αναφέροντας ότι πριν από κάθε εργασία καθαρισμού ή συντήρησης του στεγνωτηρίου σας ενδείκνυται να απενεργοποιείτε τη συσκευή. Μια πολύ απλή διαδικασία που θα βοηθήσει πολύ τη διατήρηση του στεγνωτηρίου σε καλή λειτουργία είναι ο καθαρισμός του φίλτρου μετά την ολοκλήρωση του στεγνώματος. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούμε τα χνούδια από το φίλτρο. Επίσης καλό είναι να αδειάζουμε το νερό από το δοχείο μετά από κάθε στέγνωμα. Εάν ξεχνάμε να καθαρίσουμε το φίλτρο από τα χνούδια τότε θα ανάψει το ειδικό λαμπάκι για να μας το υπενθυμίσει.
Μια φορά το μήνα ενδείκνυται να καθαρίζουμε τον εναλλάκτη θερμότητας του στεγνωτηρίου μας. Και πάλι υπάρχει ειδική ένδειξη όταν το στεγνωτήριο αναγνωρίζει ότι απαιτείται καθαρισμός του εναλλάκτη θερμότητας, όμως καλό είναι να προβαίνουμε κάθε μήνα σε καθαρισμό και να μην περιμένουμε να ανάψει η σχετική ένδειξη της συσκευής μας.

Service στεγνωτηρίου

Το service στεγνωτηρίου είναι απαραίτητο σε περίπτωση βλάβης της συσκευής. Η πιο συνηθισμένη ένδειξη οτι απαιτείται service στεγνωτηρίου είναι όταν το στέγνωμα διαρκεί πολλή ώρα, πολύ περισσότερη από το συνηθισμένο χρόνο λειτουργίας της συσκευής. Μια άλλη ένδειξη οτι απαιτείται service στεγνωτηρίου είναι όταν τα ρούχα μετά το τέλος της λειτουργίας στεγνώματος δεν είναι ικανοποιητικά στεγνά. Πριν βιαστούμε να τηλεφωνήσουμε στους ειδικούς να έρθουν και να μας επιδιορθώσουν τη βλάβη στο στεγνωτήριο καλό θα είναι να κάνουμε έναν μικρό έλεγχο ώστε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για βλάβη και όχι για δική μας απροσεξία.

Service στεγνωτηρίου
Service στεγνωτηρίου

Πρώτα πρώτα πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι όντως χρησιμοποιούμε το κατάλληλο πρόγραμμα του στεγνωτηρίου. Επίσης πρέπει να κάνουμε έναν έλεγχο στο φίλτρο για να δούμε εάν η κακή λειτουργία του στεγνωτηρίου οφείλεται στο ότι το φίλτρο είναι γεμάτο χνούδια. Μια άλλη πιθανή αιτία της κακής λειτουργίας του στεγνωτηρίου είναι η υψηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο που βρίσκεται το στεγνωτήριο. Επίσης πριν ζητήσουμε την επισκευή του στεγνωτηρίου καλό θα είναι να ελέγξουμε εάν οι λυχνίες είναι αναμμένες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει βλάβη και δεν χρειάζεται επισκευή του στεγνωτηρίου.

Τεχνικός στενωτηρίου

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε o τεχνικός στενωτηρίου θα σας πει και κάποιες περιπτώσεις οι οποίες μπερδεύουν τον κόσμο και νομίζουν ότι υπάρχει βλάβη, ενώ η συσκευή λειτουργεί κανονικά. Όταν υπάρξει πτώση τάσης, η λειτουργία του στεγνωτηρίου θα σταματήσει. Είναι απαραίτητο να πατήσουμε τα κατάλληλα κουμπιά για να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του στεγνωτηρίου. Δεν χρειάζεται αν είναι κάποιος τεχνικός στενωτηρίου για να καταλάβει οτι όλα λειτουργούν καλά. Όμως κάποιοι σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζουν ότι υπάρχει βλάβη. Και καλείται ο τεχνικός στενωτηρίου.

Τεχνικός στενωτηρίου
Τεχνικός στενωτηρίου

Επίσης είναι και κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να ελέγξουμε όπως για παράδειγμα μήπως ξεχάστηκε ανοιχτή η πόρτα της συσκευής ή μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση καθυστερημένης έναρξης ή μήπως κάηκε κάποια ασφάλεια. Αφού κάνετε αυτό το μικρό έλεγχο, στη συνέχεια μπορείτε να μας καλέσετε για να έρθουμε και να κάνουμε τη διάγνωση της βλάβης και την επισκευή του στεγνωτηρίου.