Επισκευή κεραμικής κουζίνας

Έλεγχος καλής λειτουργίας κεραμικής κουζίνας

Οι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν επισκευή κεραμικής κουζίνας. Κατά τον έλεγχο καλής λειτουργίας κεραμικής κουζίνας κάνουμε έλεγχο για τα παρακάτω σημεία:

 • Έλεγχος σωστής τροφοδοσίας ρεύματος
 • Έλεγχος διαρροής ρεύματος με megger
 • Έλεγχος λειτουργίας διακοπτών
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας πλακέτας
 • Έλεγχος εσωτερικών καλωδιώσεων από φθορές

Επισκευή κεραμικής εστίας

Η κεραμική εστία αποτελεί κομμάτι κάθε μοντέρνας ηλεκτρικής κουζίνας. Είναι μια ευαίσθητη συσκευή που πρέπει να την προσέχουμε αρκετά ώστε να μη βγάζει βλάβες. Σε κάθε περίπτωση βλάβης ή δυσλειτουργίας της κεραμικής εστίας καλό είναι να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένο τεχνικό. Η εταιρείας μας διαθέτει έμπειρους τεχνικούς με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και εξειδικευμένο εξοπλισμό που μπορούν να κάνουν έλεγχο καλής λειτουργίας, εντοπισμό της βλάβης και επισκευή της κεραμικής εστίας.

επισκευή κεραμικής εστίας
επισκευή κεραμικής εστίας

Service κεραμικής εστίας

Οι εταιρείες κατασκευής κουζίνας για τις οποίες οι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν το service κεραμικής εστίας αναφέρονται στη λίστα που ακολουθεί:

Service κεραμικής εστίας
Service κεραμικής εστίας
 • Τεχνικός κεραμικών εστιών AEG
 • Τεχνικός κεραμικών εστιών BEKO
 • Service στις κεραμικές εστίες BOSCH
 • Επισκευή στις κεραμικές εστίες CANDY
 • Service κεραμικής εστίας DAEWOO
 • Τεχνικός κεραμικών εστιών ELECTROLUX
 • Τεχνικός στις κεραμικές εστίες HOTOINT ARISTON
 • Τεχνικός σε κεραμικές εστίες KORTING
 • Τεχνικός σε κεραμικές εστίες NEFF
 • Επισκευή κεραμικών εστιών PITSOS
 • Τεχνικός κεραμικής εστίας SIEMENS

Τεχνικός κεραμικής εστίας

Ακολουθούν συμβουλές συντήρησης κουζίνας που δίνει ο τεχνικός κεραμικής εστίας. Ένα απλό νοτισμένο πανί είναι επαρκές για τον καθαρισμό της κεραμικής επιφάνειας. Ο τεχνικός κεραμικής εστίας προτείνει οτι καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα αν χρησιμοποιήσετε γαλάκτωμα ειδικό για τον καθαρισμό των κεραμικών εστιών.

Τεχνικός κεραμικής εστίας
Τεχνικός κεραμικής εστίας

Συντήρηση κεραμικής εστίας

Είναι σημαντικό για τη συντήρηση της κουζίνας σας να μη σχηματίζονται άλατα. Για να το επιτύχουμε αυτό ενδείκνυται καλό σκούπισμα στην επιφάνεια της κεραμικής εστίας και πέρασμα με υγρό πανί. Είναι προφανές ότι τα υπολείμματα βρωμιάς πρέπει να καθαρίζονται αμέσως. Διότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει περίπτωση να καούν. Στην περίπτωση που υπάρχουν εντονότερα προβλήματα όπως για παράδειγμα λεκέδες από φαγητά τότε καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ειδική σπάτουλα. Αυτή η σπάτουλα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας ονομάζεται σπάτουλα απόξεσης.

Παραμένοντας στις κουζίνες με κεραμικές εστίας, κάτι πολύ σημαντικό είναι να μην πέσει ζάχαρη πάνω στην κεραμική εστία της κουζίνας σας. Αν κατά λάθος πέσει ζάχαρη την ώρα που λειτουργεί η κουζίνα, θα πρέπει να σβήσετε την κουζίνα αμέσως. Σας υπενθυμίζουμε οτι σε περίπτωση φλόγας ή πυρκαγιάς, ακόμα και σε σε τηγάνι που καίγονται τα λάδια, δεν πετάμε ποτέ νερό. Διότι αντί να σβήσουμε τη φωτιά, βοηθάμε να μεταδοθεί η φωτιά. Και για όσους προβληματίζονται για τη λύση, προτείνουμε να ενημερωθείτε για την πρόληψη τέτοιων συμβάντων από τη σελίδα της Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος.

Καθαριότητα κεραμικής εστίας

Η καθαριότητα της κεραμικής εστίας αποτελεί παράγοντα καθοριστικής σημασίας όσον αφορά το χρόνο ζωής αυτής της οικιακής συσκευής. Το σημαντικότερο όλων είναι το άμεσο καθάρισμα των λεκέδων. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνουμε στο καθάρισμα των λεκέδων που οφείλονται σε καμένα λίπη. Το καθάρισμα της κεραμικής εστίας πρέπει να γίνεται με ειδικά εργαλεία που έχουν φτιαχτεί ειδικά για κεραμικές εστίες. Αυτό που απαγορεύεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε συρμάτινο σφουγγαράκι διότι αυτό θα καταστρέψει την επιφάνεια των κεραμικών σας εστιών. Ένα άλλο υλικό που προτείνουμε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι η μαγειρική σόδα. Πλένουμε την εστία με μίγμα μαγειρικής σόδας και νερού, το αφήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας και μετά σαπουνίζουμε και ξεπλένουμε με νερό. Άμεσο καθάρισμα απαιτείται επίσης και στην περίπτωση των λεκέδων από γάλα. Το υλικό που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σε αυτή την περίπτωση για το καθάρισμα της κεραμικής μας εστίας είναι απλά ένα πανάκι βουτηγμένο στο νερό. Μπορείτε να το υποβοηθήσετε και με λίγο λάδι ή ξύδι. Το ξύδι συνίσταται για τους πιο δύσκολους λεκέδες διότι τους ξεκολλάει από την επιφάνεια της κεραμικής εστίας.